Categorieën
Nieuws

Man dumpt schattig hondje in prullenbak op Schiphol omdat het dier niet mee het hotel in mocht

De Marechaussee op Schiphol heeft deze morgen een Yorkshire terriër in besag genomen die door een passagier in een prullenbak was gedumpt. De eigenaar verklaarde later dat de hond niet was toegestaan in een hotel achter de paspoortcontrole.

Nadat de Koninklijke Marechaussee het hondje ontdekte werd er contact opgenomen met collega’s van de brigade grensbewaking en cameratoezicht, zo blijkt uit een post op instagram. Op die manier kon men achterhalen wie de eigenaar was.

Nadat de eigenaar opgespoord was werd duidelijk dat de man erachter was gekomen dan het hondje niet mee zou kunnen in een hotel. Daarop had hij blijkbaar maar besloten de terriër te dumpen.

Het hondje is overgedragen aan de dierenbescherming. De eigenaar van de hond had na de opsporing nog de keuze gekregen tussen het betalen van een boete van 1500 euro of afstand doen van de hond.

Blijkbaar was die keuze voor de eigenaar makkelijk, hij deed afstand van het dier en betaalde de kosten voor de plaatsing in een asiel.

Op instagram reageren inmiddels al betrokken lezers die zich afvragen of ze het hondje kunnen adopteren. Daarvoor kunnen de belangstellenden contact opnemen met de dierenopvang Haarlemmermeer.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *